sosyal yaşamın bireysel tatminleri geçemeyeceği diye bir şey yoktur. kişinin bir süre sonra zevk aldığı kaynaklar küçülmeye başlayabilir. bu durumda kişi sosyal olanaklar yaratmak isteyebilir ve sosyalliğe yönelebilir.
insan sosyal bir varlıktır. asosyallik için kişi asosyal olabileceği bir duruma getirilmelidir, ki bireysel zevkler grupsal zevklerin önüne geçsin.
bireysel olarak yapılan tatminler topluluk olarak yapılabilecek tatminleri geçmiş olabilir. düşünmek, herhangi bir grubun parçası olmaktan daha fazla zevk aldırabilir veyahut tek başına film izlemek sinemada izlemekten daha çok zevk verir.
ingilizce de 200 bin duygu (sapmalar olabilir) var ve günlük dilde 9 tanesi aktif kullanılıyor. bunu da göz önüne almakta fayda var.
300 karakter sınırı, komplike problemlerde verimli olmamızı engelliyor.
aceleci ve dikkatsiz bir dille görüşümü savundum. düşüncemi anlatmakta yetersiz kaldım ve kolay yola başvurdum.
ucu açık soru olduğunu kabul ediyorum. taraftardan ziyade arkadaş gruplarını ele almayı deneyin. bakış açısı bakımından yararı da olur.
bahsi geçen cümlenin bilgiyi doğru aktaramadığı konusunda bir kaygı duymuyorum. açıkçası, hukuk kitabı yazmıyoruz sonuçta, bu nedenle başlık açarken bilgiyi aktarabilmesi kafi diye düşünüyorum.
eğer belirtilmemişse genel olarak gruplaşmadan bahsediliyor dur. tüm artı eksileri topladığımızda sonuç bireyselliğin daha verimli olduğu sonucu ele alınarak bu önerme sunulmuştur. gruplaşmanın verimsizliğine ve fazlasına dair kaynata ki kitabı tavsiye ederim.
bir fikrin kabul görebilmesi için en temele yani bilinçaltına hitap etmesi gerekir. başlıkta belirtilen kelimeler bilinçaltını filtreler. daha fazlası kaynakta ve yorumlarda mevcut.