harita üzerinde gezinmek için yön tuşlarını kullanabilirsiniz.
Fosil yakıtlardaki gibi yanma sonucu açığa çıkan enerjiden kat kat daha yüksek miktarda enerjiyi nükleerden elde etmek mümkündür.
Henüz bir nükleer santralin güvenliğini ve güvenilirliğini sağlayabileceği şüphelidir.
İhmaller yüzünden maden faciaları yaşanan bir ülkenin nükleer enerji üretiminin altından sorunsuz kalkabileceği pek gerçekçi değildir.
Güvenliği santrali yapan firma tarafından sağlanacaktır. Japon, rus vs
Bemre
Güvenlik ve atık konularında çok ciddi gelişme sağlayan nükleer füzyon santrallerinin yapılabilirliği kanıtlandığından bu argüman yakın gelecekte geçersizleşebilir.
Üretime geçmeden önce üniversitelerde nükleer alanındaki çalışmalar artırılmalı ve daha fazla akademisyen ve mühendisler yetiştirilmelidir.
Aksi takdirde yine dışarıdan sağlanacak teknoloji ve bakım maliyetleri nedeniyle, temelde doğalgazda dışarıya bağımlılığı önleme amacı güden nükleer santrallerin asıl amacından sapması söz konusudur. Ayrıca güvenlik gibi önemli bir kaygı Ar-Ge yatırımlarıyla artan bilgi seviyesi ile aşılabilecektir.
Exile
Güvenliği ABD, Japonya gibi teknolojik olarak çok daha gelişmiş ülkeler bile sağlayamıyor. Doğanın ne zaman ne getireceği bilinemez, ve bu bilinmezliğe karşı önlem almak mümkün değildir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/2011_T%C5%8Dhoku_depremi_ve_tsunamisi
gönderen:Türkiye yenilenebilir teknolojiyi henüz tam kullanamamışken nükleer enerji üretmek mantıksız. Almanya güneş enerjisinden ürettiği enerjiyi kullanıyor. Avusturya Nükleer reaktör yaptı halk oylamasıyla kullanılması yasaklandı. Türkiyede halkın fikrini sormadan yapıyorlar.
emilianozapata
Yeni nesil eriyik tuz toryum reaktörleri hem daha güvenli hem de daha az atık ile enerji üretmektedir. Nükleer Enerji dendiği zaman grafit moderatörlü uranyum reaktörleri çağ dışıdır.
Daha maden ocağı işletmekten ve denetlemekten aciz bir 'hükümet' politikasıyla, nükleer santral açarsak, dünyayı yok etmenin eşiğine getirebiliriz.